27. MAJ 2019 | FOREDRAG | VIGGO CHR. HANSEN

May 8, 2019

TILMELDING VIA NEMTILMELD 

 

I foredragsrækken over 3 mandage om de store, danske døve fortsættes der med Kunstmaler Viggo Chr. Hansen.

 

Mandag den 27. maj kl 19:00 i Cafe 17 i Brohusgade 17.

 

Foredraget holdes af Jørgen "Rødtop" Nielsen.

 

Viggo Chr. Hansen skrev at døve med Carl Beckers død i 1942 havde mistet den største døve banebryder, der havde eksisteret for de døves sag. Viggo CHr. Hansen blev dog en lige så stor banebryder - først sammen med Carl Becker og fortsatte 10 år mere.

 

I 1928 modtog Viggo Chr. Hansen Ridderordenen. Ifølge hans egen levnedsbeskrivelse, som han udleverede til Ordenskapitlet i Kongehuset i forbindelse med modtagelse af Ridderordenen, har Viggo Chr. Hansen været involveret i i alt 227 forskellige sager for at døve kunne få bedre livskvalitet. F.eks. kørekort i 1930'erne.

 

Ole Munk Plum er den næste i foredragsrækken til efteråret 2019.Tovholder: Ole Faustrup

Del på Facebook
Please reload

© 2020 | Døveforeningen af 1866 | alle rettigheder forbeholdes