13. AUGUST 2019 | KUNST | OMVISNING I CHRISTIANSBORG

July 4, 2019

 

 

Christiansborg er udsmykket med smukke kunstværker fra flere tidsperioder. Større grupper (15-30 personer) har mulighed for at komme på en af Folketingets kunstomvisninger og opleve værkerne.

På en kunstomvisning bliver I præsenteret for kunsten i Folketingets mange forskellige gruppeværelser og udvalgsværelser, på gangarealet og i selve Folketingssalen. Undervejs ser I en bred vifte af danske malerier lige fra 1800-tallets guldaldermalerier frem til de nyeste statsministerportrætter. Kunsten på Christiansborg afspejler den danske kunsthistorie og viser en lang række forskellige stilarter.
 

I 1946 besluttede Folketingets Præsidium, at der skulle være en officiel samling af statsministerportrætter og formandsportrætter i Folketinget og at kvaliteten af malerierne skulle forbedres. Indtil 1946 var det nemlig mere eller mindre tilfældigt, hvilke politiske portrætter, der var hængt op, fordi de fleste malerier var modtaget som gave fra enkeltpersoner, partier eller organisationer. 

 

I løbet af 1950'erne og 1960'erne forsøgte Folketinget at skaffe de malerier, der manglede for at gøre samlingerne komplette. Venstre forærede portrættet af Knud Kristensen til Folketinget i 1962, mens portrættet af Thorvald Stauning blev foræret til Folketinget af Socialdemokratiet. Nogle af de tidligere statsministre var døde, og måtte males posthumt:

  • Vilhelm Buhl døde, inden han nåede at blive malet

  • Hans Hedtoft døde i 1955 under et møde i Nordisk Råd

  • H.C. Hansen døde, mens han var statsministerEr du interesseret i at komme med og høre noget mere?
Vi har booket en tolk samt en rundvisning d. 13 august kl. 19-20:30

Tovholder: Dorrit Christensen

OBS MAX 20 DELTAGERE!!!

 

TILMELDES VIA: https://1866.nemtilmeld.dk/64/

Del på Facebook
Please reload

© 2020 | Døveforeningen af 1866 | alle rettigheder forbeholdes